غذايتان را خوب بجويد
يك فوق‌تخصص گوارش و كبد گفت: از آنجا كه بخشي از هضم و جذب غذا درون دهان و به وسيله آنزيم‌هاي بزاق انجام مي‌شود، تند غذاخوردن موجب مي‌شود غذا به ميزان كافي جويده نشده و مدت زيادي درون دهان قرار نگيرد.

دكتر علي‌اكبر شايسته در گفت‌وگو با ايسنا افزود: ماده غذايي بايد در دهان نرم شود تا راحت‌تر وارد مري شده و بلعيده شود و اگر غذا مدت زيادي در دهان نباشد،‌ عمل ميكس و مخلوط شدن بخوبي انجام نمي‌شود.

وي ادامه داد: هنگامي كه غذا سريع خورده مي‌شود، مقدار زيادي هوا نيز با آن بلعيده مي‌شود كه موجب سنگين شدن معده و روده شده و ناراحتي‌هاي زيادي را ايجاد مي‌كند. براي جويدن غذا و زمان نگهداشتن آن در دهان نمي‌توان مدت خاصي تعيين كرد و خود فرد اين موضوع را تشخيص مي‌دهد و در صورتي كه غذا به مقدار كافي نرم شده باشد، مي‌توان آن را بلعيد.

وي ادامه داد: تند خوردن غذاهايي كه لازم است كاملا جويده شوند ممكن است موجب پارگي مري شده و همين پارگي‌ها عوارض زيادي ايجاد مي‌كند كه حتي گاهي مي‌تواند تا مرگ نيز پيش برود.

+ نوشته شده در  سه شنبه نوزدهم دی ۱۳۹۱ساعت 14:50  توسط خودم  |